torstai 4. elokuuta 2011

Sadonkorjuuta

Sadonkorjuuaika alkaa pikkuhiljaa olla kiihkeimmillään. Kävin maaseudulla pari viikkoa fiilistelemässä luonnon rauhaa.Vanhassa metsässä samoilu antaa uskomattoman määrän voimavaroja. Ja tällä hetkellä metsästä löytää vaikka mitä Wild Foodeja mitä syödä.Tuli kalaakin siihen malliin että sain nautiskella huippu luonnonantimista. Tietty jotain tuli kaupungistakin otettua mukaan ja yhdistelemällä saatiin aika perushifiä settiä. Kuten aamupala joka muuten maistuu:
  • Reilusti vasta poimittuja hilloja
  • Cacao blissiä oman maun mukaan
  • Hunajaa 
Mustikoita ei oo tullu poimittua kuin vasta sangollinen, mutta vielä kerkiää. Sienihommat näyttää aika huonolta Oulun seudulla kun vettä ei ole tullut kohta ollenkaan kahteen viikkoon. Yhden ison herkkutatin bongasin ja tekasin siitä kesän ensimmäisen huippukastikkeen. Loppuun vielä kuvia, jotka kaikki liittyy enemmän tai vähemmän Sadonkorjuuseen/keräilyyn->omavaraisuus nousuun!


Just pyydetty/fileoitu hauki ja omat tillit sekä merisuolat päälle.


Hillat vähissä mutta joissain paikoissa oli oikeen reilusti
Seurailin tämän ison hämähäkin puuhia. Olipa uber hunter.
Tomaattejakin tulee

Aamun onkisaalis. Mukana myös reilu kilonen hauki. Ja tämä kaikki siis perusmato-ongella kastematoja käyttäen. Ja jos joku väittää että särki ei ole sytävä kala niin on väärässä. Ei muuta kuin myllyllä jauheeksi ja kalapihvjeä paistamaan tai pönttöön muiden kalojen kaveriksi.



Rubus arcticus eli Mesimarja. Harvinaista herkkua nykyään. Mutta ehkä parhaimman makuinen marja mitä Suomen luonnosta löytyy.

Saksiniekkojakin tuli pyydettyä.
Eilisen iltapäivän vattusaalista. Osa siitä vaan. Ja tämä siis kaupungin alueelta mutta ei tien läheltä! Törmäsin käymättömään puskaan jossa TOP-laatusta vattua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti